Market 33 – hotspot aan de zuidas

25 juni

Ken jij deze heerlijke foodmarket aan de Amsterdamse Zuidas al? De redactie van Food and Friends werd uitgenodigd om te komen proeven bij Market 33. Nou, dat lieten we ons geen twee keer zeggen!
 
Je zou het hier niet meteen verwachten, zo tussen de hoge kantoorgebouwen en om de hoek bij station Amsterdam-Zuid, maar er schuilt hier een verborgen foodparadijs. Je vindt in Market 33 meer dan tien eettentjes met lekkere hapjes van over heel de wereld, van sushi tot Italiaanse pasta en van pitabroodjes tot steak met friet. Bestel er een cocktail of speciaal biertje on the side of plof neer voor een goede koffie die de barista voor je klaarmaakt.
 
We doen een klein rondje door de zaak – ga je mee? De jongens van That’s Amore toveren de meest waanzinnige Italiaanse gerechten uit de kleine keuken. ’s Morgens beginnen ze al vroeg met het vers bereiden van pasta’s, lasagne en borrelbites. Oh, en ook niet te vergeten: tiramisu en een warm taartje uit de oven met pistache-ijs – goddelijk! Bestel je bij Oishii Sushi een maki dan rollen ze hem voor je neus klaar. De sashimi is zo vers dat hij bijna van je stokjes glijdt en voor de nigiri fietsen we graag een blokje om. Bij Pita Queen moet je ook zeker even een pitstop maken. Wij bestelden een mix van zes kleine broodjes met allerlei verschillende toppings (denk aan: duck, pikante kip en een smakelijk prutje kikkererwten).
 
Maar er meer om te ontdekken, dus we kunnen je maar één advies geven: ga erheen en proef het zelf!
 
Website: market33.nl
Adres: Claude Debussylaan 33, 1082 MC Amsterdam
Open: maandag t/m vrijdag 08.00 – 21.00 uur
 
Psst… We hebben ons laten vertellen dat het rond de lunch bammetje vol zit, dus reserveer wel even een plekje.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Tips
Meer Tips
Gratis nieuwsbrief