Frisse Earl grey ijsthee

Bereiden

IJsthee of geen ijsthee, voor thee heb je heet water nodig. Met kokend water uit de Quooker is die zó gezet. Even afkoelen, citrus erbij en je hebt een heerlijk, zomers drankje.

1 Doe de suiker in een hittebestendige kan en voeg 1 liter kokend water toe. Voeg de theezakjes en de munt toe en laat met het deksel op de kan 10 minuten trekken.

2 Pers 4 van de citroenen en snijd er 2 in schijfjes op een snijplank. Giet de thee door een zeef en laat helemaal afkoelen.

3 Doe flink wat ijsblokjes in een grote kan, schenk de thee erin en voeg het citroensap, de schijfjes citroen en extra munttakjes toe. Maak het extra fruit (als je dat gebruikt) schoon, snijd het in grove stukjes of schijfjes en voeg het toe aan de ijsthee.

Tip Zet de snijplank in de wasbak en gebruik de uittrekslang van de Quooker Flex om de plank schoon te spoelen. Blijven er restjes afval in de hoekjes zitten? Ook die spoel je met de handige flexibele slang in mum van tijd weg!

[Credits: recepten en stylling Marieke Verdenius, fotografie Mitchell van Voorbergen]

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Quooker.

Het nieuwste model, de Quooker FLEX, kun je inzetten voor tal van bereidingen en handelingen.  De Quooker FLEX heeft naast de kokendwaterfunctie een flexibele uittrekslang voor warm en koud water  waarmee je gemakkelijk alle lastige plekjes bereikt. 

Ga voor meer informatie naar Quooker.nl en ontdek welke kraan het beste bij jou past!
Eat Happy van Melissa Hemsley

Lees het interview met Melissa Hemsley en maak kans op haar nieuwe boek Eat Happy.
 
 

Hi foodlover,

Wat leuk dat je op de gloednieuwe site foodandfriends.nl bent beland! Vanaf nu af aan kan je hier lekker rondgluren tussen de recepten van bekende chefs en upcoming culi-lovers, kies voor een snel doordeweeks gerecht en laat me je een handje helpen om flink uit te pakken voor een diner met vrienden en familie. Want of je nu een bakkoning bent of niet verder komt dan een eitje bakken, op foodandfriends.nl vind je tips en tricks om ieder gerecht te laten slagen.

Vergeet niet om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!

Liefs, Lot

foodandfriends.nl