Groetjes uit Griekenland

7 maart

De vakantiekriebels gieren door ons lijf: strand, food, cultuur, tijd voor onszelf… Frisse wind met wapperende haren en de zon op de snoeten, daar hebben we zin in! Een rondje langs de vliegvelden liet ons oog vallen op Griekenland. Niet te ver, een land met vele gezichten en ongekend veel mogelijkheden op het gebied van food-food-en-nog-meer-food. We doken in een zee aan lekker eten en tippen je een aantal culinaire eilandschatten van dit heerlijke vakantieland.

Aan de langgerekte kustlijn van bijna 150.000 voetbalvelden vind je prachtige stranden en azuurblauwe baaitjes. Een groot deel van de kustlijn omlijnt een oneindig aantal eilanden die verspreid liggen in de Ionische, Egeïsche en Middellandse Zee. Bekende eilanden als Kreta, Rhodos en Kos hebben velen harten al weten te raken, maar er is meer te ontdekken zoals Pserimos, Ikaria, en Lipsi. Stuk voor stuk allemachtig mooi. Een fijne travel agency die reizen aanbiedt naar deze onontdekte pareltjes is &Olives travel. We hebben hier al eerder geboekt en is wat ons betreft zéker een aanrader om met jullie te delen: authentieke en kleinschalige hotels, samengestelde fly-dives langs bijzondere bezienswaardigheden, fijn contact als er iets is, ze geven het.

We pakten de telefoon en belden ze weer eens op. Hoeft niet natuurlijk, maar we love bellen en wisten nog van de vorige keer dan het voelde als een gezellig onderonsje waarbij je al je wensen op tafel kunt leggen. De doorgewinterde reisspecialist, voor onder andere griekenlandreizen, nam de telefoon op, die ons meenam door de verschillende mogelijkheden. De grootste wens? Lekker eten! Natuurlijk. Mezedes (kleine gerechtjes om te delen), familierecepten die van moeder op dochter worden overgedragen en authentieke gerechten die verwant zijn met de Turkse en Midden-Oosterse keuken – nou, dat zit wel goed.

Dus we gingen er dieper in: naast zon, zee, strand en stad vertelde ze enthousiast over de blinkende natuur, kookworkshops, wine & dine, bijzondere musea en unieke rondreizen. We lieten ons meenemen langs boetiekhotels en appartementen (kidsproof of adult only), we struinden de lokale markten denkbeeldig af en lieten ons verlekkeren door een aantal must-visit restaurants met Griekse specialiteiten. We begonnen ons inmiddels af te vragen of we het ons niet hebben laten informeren over tropische oorden ver-ver weg of dat het toch gaat over het – op maar een paar uurtjes vliegen –Griekenland. Het tweede is waar! Zien we je daar?

Grieks voorproefje

We hebben een paar overheerlijke Griekse recepten voor je:

Smaak te pakken? Droom alvast weg aan de keukentafel, met de laptop voor de neus, op de site van &Olives Travel. Jouw volgende vakantiebestemming is zo gevonden!


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Algemeen
Meer Algemeen
Gratis nieuwsbrief