Gigalekkere Gazpacho

27 juni

Kleine, leuke ontdekkingen met groot plezier zijn er om met zo veel mogelijk leukerds te delen. We hebben er eentje voor je waar je heel blij van gaat worden. We proefden namelijk onlangs van een gazpacho, waarvan we nooit van hadden gedacht dat die uit een pak zou komen – zó lekker! Heb je onverwacht vrienden of familie voor de deur? Dan is deze gazpacho je redding. Maar ook op een geplande borrelplank of als voorgerechtje is hij een dikke-vette-aanrader. Wil je weten over welke gazpacho we het hebben? Lees snel verder!
 
We vielen op een feestje met onze neus in de gazpacho van Alvalle. Een heerlijke koude tomatensoep die wordt gemaakt van verse Spaanse tomaten. Als je daar weleens bent geweest, dan weet je dat die dertien keer lekkerder smaken dan de tomaten uit ons eigen kikkerlandje. Daar hoef je helemaal geen fijnproever voor te zijn. Ben je dat wel? Dan proef je in Alvalle’s gazpacho misschien ook wel de paprika, ui, komkommer, een snufje zout, peper en een beetje azijn wellicht. Samen met 7% olijfolie zijn dat de enige ingrediënten die je zult bespeuren. Toen we een beetje dieper doken in het verhaal achter dit merk – nieuwsgierig als we zijn –, kwamen we erachter dat de lokale boeren waarmee ze samenwerken zich in een straal van 200 kilometer van de fabriek bevinden. Dat dit het merk het meest gekocht wordt in Spanje, vinden we dan ook niet zo gek: ze werken met enkel verse ingrediënten die met liefde worden verbouwd en op dezelfde dag van oogsten nog bij de makers belanden. Good job, guys!
 
Borrel of diner, het kan alle twee
‘Start something with gazpacho’, zeggen de makers van Alvalle. Of je hem nu inzet voor de eerste lekkere trek bij de borrel of als licht, gezond voorgerechtje voor een diner, het is beide een goed idee. Je brengt een beetje van de Spaanse cultuur gewoon bij je thuis. En wil je het helemaal volgens Mediterrane gewoonte doen? Dek een lange tafel, nodig veel vrienden en familie uit, zet karaffen wijn op tafel… Je kent het wel. Makkelijk, maar zó gezellig. En dat is precies waar de makers van Alvalle op hopen: eten verbind, brengt mensen samen en zorgt voor goede gesprekken. Living the good life!

‘Als je begint met een glaasje gazpacho, weet je zeker dat het een diner wordt met alleen maar blije gezichten van je vrienden’

Behalve dat de gazpacho van Alvalle heerlijk is, vinden we het vooral ook geweldig leuk dat je met de garnering eindeloos kunt variëren – en iedere keer kunt blijven verrassen. Schenk de tomatengazpacho bijvoorbeeld in kleine borrelglaasjes en garneer hem met garnaaltjes, ringetjes lente-ui, maiskorreltjes, croutons of blokjes komkommer. Wat ook een spectaculair effect geeft, is een pincho op een stokje die je bovenop het glaasje legt. Een klein broodje met serranoham, gegrilde paprika, sardines of krabsalade, wie zegt daar nou nee tegen…. Het is bovendien op-en-top Spaans en bovenal súpermakkelijk. Voor het lekkerste resultaat is het slim om deze gazpacho eerst even te koelen in de koelkast, dat maakt de smaak nog beter. En serveer je hem, doe er dan wat ijsblokjes in, dat houdt het soepje lekker fris en ziet er ook nog eens leuk uit. Ook lekker: een drupje sherry erin.
 
Tip: serveer je de gazpacho als voorgerecht, dan kun je je vrienden ook hun eigen ultieme starter laten samenstellen. Hoe? Serveer de gazpacho in glaasjes of kleine kommen en zet allerlei schaaltjes met verse toppings op tafel. Zo kan iedereen pakken wat hij lekker vindt.

Een tafel vol hapjes? Serveer naast de gazpacho ook deze spaanse hapjes:
Gemarineerde knoflookgarnalen
Zoeteaardappelkoekjes met remoulade
Vers platbrood
Drie supermakkelijke dips
 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Tips
Meer Tips
Gratis nieuwsbrief