Culi-tip: Senses Amsterdam

18 februari

We gingen een avondje uit. Echt uit. Opgedoft en met dikke zin stapten we Senses Amsterdam binnen. Het beloofde een bijzondere avond te worden, waarin al je zintuigen worden geprikkeld. Aldus de picobello site van dit fine dining-restaurant. Onze verwachtingen waren hoog, dat begrijp je. Maar gelukkig kunnen we je ook meteen verklappen – want je onnodig lang in spanning laten is ook zo wat – dat wat ze beloofden ze waar maakten. En daar houden we van.

 

Na zestien jaar in allerlei restaurants in Amsterdam gewerkt te hebben, staat chef-kok Lars Bertelsen op dit moment de sterren van de hemel te koken bij Senses. Je kunt met hem en zijn team meegluren in de open keuken waar ‘food art’-gerechten in de meest bijzondere (en lekkere!) smaakcombinaties de keuken uit komen. Ieder gerecht bestaat uit verrassende elementen die je zelf – nee, sorry, laten we voor ons zelf spreken: die wij niet zo snel zouden bedenken.

 

Je kunt kiezen voor een wisselend 3 tot 7-gangentastingmenu. Wij kozen voor de middle way, en lieten met vijf gerechten in het vooruitzicht ons adviseren voor de wijn. Een glaasje bubbels vooraf en daarna, zo vertelde de vriendelijke dame aan tafel, is het het lekkerst om per gang een andere wijn te drinken. Niets moet en wil je er eentje overslaan, ook prima.

 

De aftrap van het diner begon magnifiek: een amuse van Noordzeekrab met passiefruit en groene curry. We zouden je er graag alles over willen vertellen, maar op dat moment konden we niets anders dan van het moment te genieten en vergaten we alles wat in ons op kwam op te schrijven. En misschien zegt dat ook wel genoeg. Het vervolg was minstens zo lekker: een ceviche van zeeduivel met Hollandse haringkuit en quinoa, en parelhoen met kippenlever en een krokante korst van noten en tijm paradeerden over de tafel. Ook minstens zo onvergetelijk was het gerecht met yuzu, een Japanse vrucht die in dit geval maar liefst 18 jaar gerijpt had.

 

Gaat dat alles proeven en oordeel vooral zelf. Wij gingen de ontdekkingsreis in ieder geval aan, testten al onze zintuigen en zagen dat kwaliteit hier hoog in het vaandel staat. En alsof dat nog niet genoeg was: niet alleen de gerechten waren pareltjes om te proeven en te zien, ook het knusse interieur laat je je hier een avond thuis voelen. En ben je vegetariër? Ook daar maakt chef Lars de meest bijzondere creaties voor. Ga er dus zeker heen, want dat is beslist de moeite waard. We zouden bijna zeggen: een must.

 

Senses Amsterdam, Vijzelstraat 45, Amsterdam, www.sensesrestaurant.nl


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Tips
Meer Tips
Gratis nieuwsbrief