Benine Bijleveld

11 april

Glutenvrij comfortfood? Laat dat maar over aan foodblogger Bénine Bijleveld!
 
‘Mijn glutenintolerantie heeft me er nooit van weerhouden om lekker te eten. Als je de uitdaging aan blijft gaan in de keuken en openstaat voor nieuwe dingen, zul je zien dat glutenvrij koken hartstikke simpel is! Om te laten zien hoe makkelijk het kan zijn, heb ik samen met topmodel Kim Feenstra, die ook op deze manier eet, een kookboek gemaakt: Food Talk. Daarin delen we onze beste tips en recepten.
 
Nu de dagen weer korter worden en de temperaturen lager, kook ik zelf vaak de pompoenrisotto met gekaramelliseerde wortel uit ons boek, of de pittige rendang. De herfst vraagt echt om comfortfood, en gelukkig gaat dat goed samen met glutenvrij. Je kunt tegenwoordig voor bijna alles wel een glutenvrije vervanger kopen. Neem bijvoorbeeld eens glutenvrije pasta – als ik mijn vriend moet geloven, zijn de gerechten die ik daarmee maak lekkerder dan die in veel restaurants!
 
Je kunt natuurlijk ook prima koken zonder glutenvervangers. Dan laat je het glutenproduct gewoon weg. Aardappelgerechten, een kom soep, een lekker stuk chocola bij je thee… Met een beetje oefening heb je niet eens door dat je glutenvrij eet!’

Volg Bénine @benineskitchen en benineskitchen.com.

Zelf aan de slag met een recept van Benine? Kies uit:
Malse kip piri piri
Thaise mosselen

[Credits: tekst Leonie Hardeman, fotografie: Mitchell van Voorbergen]

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Friends
Meer Friends
Gratis nieuwsbrief