Salade met mozzarella

Bereiden

‘Ik kan niet zonder Jamie Oliver. Jamie is de eerste die ik raadpleeg als ik  iets speciaals in mijn hoofd heb, maar er niet helemaal uitkom hoe ik dat dan precies moet gaan maken. Meestal vind ik in een van zijn kookboeken wel een recept dat bij mijn idee in de buurt komt. Zo had ik laatst zin in een heel lekkere salade en kwam ik in Jamie’s boek op dit recept. Dus! Dit is mijn versie van zijn sexy salad.’, vertelt Jet van Nieuwkerk.

1 Klop voor de dressing alle ingrediënten door elkaar en proef — voeg eventueel wat extra honing toe. Doe er dan een paar blaadjes basilicum bij en zet de dressing in de koelkast zodat de smaken intrekken.

2 Bedek een grote, platte schaal met de gemengde sla. Snijd met een scherp mes in elke vijg een kruis, duw ze als een soort bloem uit elkaar, en leg ze op de sla. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel die om de vijgen heen. Leg als laatste de parmaham en de overgebleven basilicumblaadjes erop en besprenkel het geheel met de dressing. Serveer meteen.

Tip: mozzarella gemaakt van koemelk is geler van kleur dan buffelmozzarella, daar buffelmelk van nature een stuk witter is. Koemelkmozzarella is tevens neutraler van smaak en heeft door de productie vaak een minder fijne structuur. Echte buffelmozzarella koop je o.a. bij Buffalo Farm Twente. 

Dit recept komt uit het boek 'Het boek van Jet' van Jet van Nieuwkerk (€29,95, Uitgeverij Carrera).Win een broodbox!


Maak kans op 1 van de 3 broodboxen die wij verloten!