Voor 4 personen:
Dressing:
1. Klop voor de dressing alle ingrediënten door elkaar en proef — voeg eventueel wat extra honing toe. Doe er dan een paar blaadjes basilicum bij en zet de dressing in de koelkast zodat de smaken intrekken.
2. Bedek een grote, platte schaal met de gemengde sla. Snijd met een scherp mes in elke vijg een kruis, duw ze als een soort bloem uit elkaar, en leg ze op de sla. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel die om de vijgen heen. Leg als laatste de parmaham en de overgebleven basilicumblaadjes erop en besprenkel het geheel met de dressing. Serveer meteen.
Tip: mozzarella gemaakt van koemelk is geler van kleur dan buffelmozzarella, daar buffelmelk van nature een stuk witter is. Koemelkmozzarella is tevens neutraler van smaak en heeft door de productie vaak een minder fijne structuur. Echte buffelmozzarella koop je o.a. bij Buffalo Farm Twente.
Dit recept komt uit het boek ‘Het boek van Jet’ van Jet van Nieuwkerk (€29,95, Uitgeverij Carrera).