7X de beste gerechten voor een romantische avond

25 februari

Tijd om je lief te verrassen met een heerlijke maaltijd? Doen! We hebben de zeven lekkerste gerechten voor een romantische avond op een rij gezet:  

1.Zalm met mierikswortel
Met zalm zit je altijd goed, maar met dit recept van zalm met mierikswortel nog beter. Zalm en mierikswortel zijn namelijk ontzettend gezond.

2.Quinoa salade met groene asperges
Ook groene asperges zijn gezond, maar ook goed voor een romantisch avondje. In dit recept vind je deze koolhydraatarme groente in combinatie met quinoa. Dit pseudograan is enorm voedzaam en geeft lange tijd een verzadigd gevoel. Zo kun je samen met je lief optimaal genieten van een lange, romantische avond.

3.Gegratineerde oesters
Oesters mogen natuurlijk niet ontbreken als het om de romantiek gaat. Aan deze schelpdieren worden immers lustopwekkende effecten toegeschreven. Bovendien zijn ze koolhydraatarm en dat is goed voor je gewicht. Maak bijvoorbeeld deze chique amuse voor je lief. Vergeet niet de hoeveelheid aan te passen, want ze zijn lekker maar zoals het spreekwoord zegt: overdaad schaadt.

4.Watermeloensalade met geitenkaas
Watermeloen is niet alleen heel verfrissend, maar helpt ook om de bloedvaten te ontspannen en de doorbloeding te bevorderen. Bovendien ondersteunt de vrucht je algehele gezondheid en die van je huid, hart en haren. Alle reden dus om tijdens een romantisch dinertje voor twee deze salade met watermeloen op tafel te zetten.

5.Salade met mozzarella en vijgen
Over vijgen doen de meest fantastische verhalen de ronde. Volgens sommigen zijn vijgen zelfs de ware verboden vruchten. Hoe dan ook, ze zijn vooral ontzettend lekker en gezond. Vijgen zijn namelijk heerlijk zoet en zitten boordevol vitamines en mineralen. Verras je geliefde bijvoorbeeld met deze lekkere salade.

6.Chocoballen met dadels en noten
Het is niet vanwege de naam of de vorm dat deze lekkernij een tip is voor een romantische avond. We tippen hem vooral om de ingrediënten. Zowel cacao, dadels, vanille, amandelen als pompoenpitten zouden namelijk bijdragen aan romantiek.

7.Gevulde avocado
Avocado is nog zo’n ingrediënt dat helpt om in de stemming voor een romantische avond te komen. Als je de Azteken tenminste moet geloven. Met hun romige en smeuïge vruchtvlees doen deze vruchten het in ieder geval goed tijdens een romantisch dinertje voor twee. Bovendien zitten ze bomvol gezonde voedingsstoffen. Zet dus vooral eens gevulde avocado op het menu.
 
Welk romantisch gerecht wil jij voor je lief maken? Deel het hieronder in de reacties! Wil je meer tips voor gezonde voeding? Kijk op https://www.puurfiguur.nl/superfoods/
 
Credits tekst: Annemiek, Puur Figuur
 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Alle Tips
Meer Alle Tips
Gratis nieuwsbrief