5x Lasagne

21 februari

Iedereen houdt van lasagne, het is comfort food in optima forma. Hoewel lasagne een typisch Italiaans gerecht is, komt de naam uit Griekenland, waar “lasanon” platte deegkoek betekent. Deze traditionele Italiaanse ovenschotel stamt oorspronkelijk uit midden-Italië, de regio Emilia Romagna om precies te zijn. In Noord- en Zuid-Italië kan lasagne iets anders betekenen, zoals smalle stroken pasta, die al dan niet in de minestrone (dikke seizoen groentesoep) gaan. Staat er een V bij, dan is het gerecht gerschikt voor vegetariers.

1 Jamie’s Lasagne
Lasagne van Jamie bevat klassieke ingrediënten zoals pancetta, wortel en gehakt en is simpelweg onweerstaanbaar. Voor lasagne heb je altijd wel een beetje geduld nodig maar die wordt dan ook dubbel en dwars beloond.
 
2 Pompoenspinazie lasagne met dadels (V)
Een heerlijke superfood lasagne, die je helemaal verantwoord maakt door speltlasagnebladen te gebruiken. Hüttenkäse, walnoten en verse bladspinazie geven je eerder het gevoel een zomerse salade te maken in plaats van een stevig pastagerecht. 
 
3 Spinazielasagne met ricotta (V)
Deze lasagne met spinazie en ricotta is een fantastische vegetarische variant. De Italianen noemen dit een lasagne verde ofwel een groene lasagne. De parmazaan geeft dit gerecht die heerlijke korst en hartige smaak.

4 Lasagne met snijbiet en aubergine (V)
Dit is een heel vrije variant van lasagne die heel lekker is voor een makkelijk doordeweeks etentje met vrienden. De tomatensaus kan een paar dagen van tevoren gemaakt worden en in de koelkast worden bewaard worden.

5. Lasagne met pompoen en worst
We love lasagne. De klassieke bolognese is een topper, maar probeer ook eens deze overheerlijke herfst variant. Ideaal als je eters krijgt.

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Tips
Meer Tips
Gratis nieuwsbrief