Pompoenspinazie lasagne met dadels 

Bereiden

De pompoen en dadels geven dit lasagnegerecht een milde en ietwat zoete smaak waardoor de meeste kids ‘t lekker vinden. De spinazie zorgt voor de nodige portie groen!

1 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Halveer de flespompoen in de lengte en leg de helften met de bolle kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ongeveer 20-30 minuten in de oven. Als op de schil belletjes ontstaan, is het vruchtvlees gaar. Haal het dan uit de oven en laat afkoelen.

2 Was de spinazie en laat goed uitlekken. Hak de walnoten en snijd de dadels in stukjes.

3 Schep de inmiddels afgekoelde flespompoen leeg, verwijder de pitten en prak het vruchtvlees grof met een vork.

4 Neem een grote ovenschaal en begin met stapelen: eerst een dun laagje pompoenpuree, dan een laagje lasagnebladen, een laagje spinazie en daarop een laag pompoen. Breng op smaak met een beetje peper en zout, stukjes walnoot, dadel en wat hüttenkäse.

5 Daarna begin je opnieuw met een laag lasagnebladen, spinazie, pompoen, enzovoort. Herhaal tot alle ingrediënten zijn opgebruikt en eindig met het laatste beetje hüttenkäse.

6 Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin kleurt en de saus pruttelt. Serveer meteen.

--

Dit recept komt uit het boek 'Easy peasy family' van Claire van den Heuvel en Vera van Haren (€ 24,95, Schuyt Nederland) 


 Eat Happy van Melissa Hemsley

Lees het interview met Melissa Hemsley en maak kans op haar nieuwe boek Eat Happy.
 
 

Hi foodlover,

Wat leuk dat je op de gloednieuwe site foodandfriends.nl bent beland! Vanaf nu af aan kan je hier lekker rondgluren tussen de recepten van bekende chefs en upcoming culi-lovers, kies voor een snel doordeweeks gerecht en laat me je een handje helpen om flink uit te pakken voor een diner met vrienden en familie. Want of je nu een bakkoning bent of niet verder komt dan een eitje bakken, op foodandfriends.nl vind je tips en tricks om ieder gerecht te laten slagen.

Vergeet niet om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!

Liefs, Lot

foodandfriends.nl