5 paasontbijtjes

1 april

Paasontbijtjes – of voor de luilekkere uitslapers onder ons: paasbrunches – zijn als je het ons vraagt de allerleukste ochtenden van de lente. Zoet en hartig gaan samen, de hele familie zit aan tafel, eitjes in overvloed (ja, ook choco-eieren!) en als we een beetje mazzel hebben schijnt het zonnetje ook nog eens naar binnen – kan het nog fijner?!
 
Gebakken eieren met mozzarella
Dit brunchgerecht ziet er ontzettend vrolijk uit op de paastafel, en bovendien staat het bol van de gezonde vezels, vetten en eiwitten. En de smaak? Die barst uit zijn voegen door de heerlijke groenten en verse kruiden. Om met z’n allen van te genieten!
 
Schotse eieren
Wil je iets bijzonders op tafel zetten? Maak dan Schotse eieren. Van buiten zie je de eieren niet, maar als je ze doorsnijdt, komt er een feestje tevoorschijn. Je gasten zullen verrast zijn!
 
Zoete aardappel frittata
Deze frittata heeft allemaal mooie lentekleuren: lichtgeelgeel, donkergeel, groen en wit. Alleen daardoor staat hij al fantastisch op de paastafel. Maar de smaak mag er ook wezen! Het zoete van bataat combineert heerlijk met het hartige van broccoli en het zachte van geitenkaas. Met zijn intense smaak maakt het basilicum dit brunchgerecht helemaal compleet.
 
Gevulde avocado
Serveer gevulde avocado’s met ei en zalmsnippers voor een superchique paasbrunch. Dit feestelijke gerecht ziet er niet alleen prachtig uit, het is ook nog eens heel gezond door de gezonde vetten en de vele aminozuren die je hiermee binnenkrijgt.
 
Bananenbrood met walnoten
Naast eiergerechten mag brood natuurlijk ook niet ontbreken. Maak je bananenbrood met walnoten, dan likken zowel jij als je gasten hun vingers erbij af. Ook fijn: jullie krijgen allerlei gezonde vetten, vitamines en mineralen binnen. Geniet ervan!
 
Welke paasontbijtjes ga jij maken voor de paasbrunch? Deel het hieronder in de reacties! Wil je meer tips voor gezonde voeding? Kijk op puurfiguur.nl.
 
Credits tekst: Annemiek, Puur Figuur
 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Alle Tips
Meer Alle Tips
Gratis nieuwsbrief