4 tips voor een gezellige en spannende avond met vrienden

18 maart

Het is altijd gezellig om samen met vrienden iets te gaan doen. Samen valt er immers een hoop meer te lachen dan alleen, en als je elkaar niet zo heel vaak ziet, is het altijd fijn om weer bij te praten en bij elkaar te kunnen zijn. Maar het is ook saai om altijd alleen maar de hele avond te kletsen, want een leuke activiteit op z’n tijd is ook wel eens aardig. Het is natuurlijk extra leuk als dat ook nog eens spannende activiteit kan zijn, want dat maakt de avond extra memorabel. We geven vier tips voor een gezellige en spannende avond met vrienden.

Samen sport kijken én erop wedden

Eén van de dingen des levens die ‘gratis’ voor spanning én verbroedering kan zorgen, is sport. Het is extra gezellig om samen met vrienden een sportwedstrijd te beleven waarbij je een duidelijke voorkeur voor de winnaar hebt. Sport is immers nog leuker als je er samen over kunt discussiëren. Maar er is een manier om zo’n avondje sport kijken nóg een stukje spannender te maken. Je kunt er immers online sportweddenschappen op afsluiten. En als je geld hebt staan op een wedstrijd en er dus een (extra groot) belang in hebt, beleef je het extra intens. Leg samen wat geld in om samen te kunnen wedden, zodat je gezamenlijk dezelfde spanning en hetzelfde doel hebt. Dan win je en verlies je ook samen.

Escape room

Spanning en gezelligheid kun je ook combineren door samen iets te gaan doen waar tijdsdruk op staat. Dat klinkt misschien in eerste instantie niet aantrekkelijk, maar denk erbij aan iets als een escape room. Het is supergezellig om je samen op te laten sluiten in een ruimte en gezamenlijk puzzels op te lossen. Je moet immers intensief samenwerken om samen hetzelfde doel te bereiken: jullie zelf op tijd uit de escape room bevrijden. Daarna kun je natuurlijk nog lekker napraten onder het genot van een paar drankjes en hapjes.

Spannende film

Spanning hoeft niet altijd te komen van tijdsdruk of een belang. Het kan ook simpelweg het gevolg zijn van slim entertainment. Er zijn immers tal van spannende films geproduceerd die die belofte geheel inlossen. Het kan ook erg gezellig om samen zo’n film te gaan bekijken. Dat kan thuis op de bank met wat hapjes en drankjes, maar het is natuurlijk ook leuk om samen naar de bioscoop te gaan en de volledige beleving van zo’n film te krijgen. Thuis kun je natuurlijk meerdere spannende films na elkaar kijken.

Kamperen in het bos

Kun je The Blair Witch Project nog herinneren, als we het toch over spannende films hebben? Dat is niet per se een film waarvan je wilt gaan kamperen in het bos, maar dat is tegelijkertijd ook waarom het een beetje spannend is om dat juist wel te doen. In het donker zie je daar immers heel weinig, terwijl jouw kampvuurtje wel van grote afstand te zien is. Wie weet wat voor dieren of vreemde zielen je aantrekt tijdens jullie gezamenlijke kampeersessie in het bos. Eén ding is zeker: je bent toch een beetje opgelucht als de zon weer op is!

Natuurlijk hoeft het niet altijd spannend te zijn, want gezelligheid kan ook voldoende zijn om een avond te vullen. Lekker samen naar het café gaan en ouwehoeren onder het genot van een paar drankjes is ook heel fijn, net als lekker samen uit gaan eten. Uiteindelijk gaat het er vooral om dat je regelmatig tijd maakt voor elkaar om samen af te spreken en iets leuks te gaan doen, want vriendschap is en blijft een van de belangrijkste zaken in het leven!


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Alle Tips
Meer Alle Tips
Gratis nieuwsbrief