Het zoete en kruidige van deze cakejes met de zoete karamelsaus maken deze baksels tot een delicatesse om je vingers bij af te likken. Heerlijk als dessert of als traktatie bij de thee. Maak ons er maar voor wakker, zeker als ze nét uit de oven komen.
Tip: Dit is het perfecte dessert! leg wat reepjes sinaasappelschil op de cakejes voor een nog feestelijkere twist!
VOOR DE CAKEJES
• 180 g dadels, ontpit
• 120 g heet water
• tl baking soda
• 150 g glutenvrije bloem
• 30 g kokosbloesemsuiker
• 1 tl kaneel
• tl gemalen nootmuskaat
• tl bakpoeder
• tl zout
• tl vanillemerg
• 45 g kokosolie, gesmolten
• 2 lijnzaadeieren
VOOR DE KARAMELSAUS
• 120 g kokosbloesemsuiker
• 60 g kokosmelk
• ⅛ tl vanillemerg
Benodigdheden
• foodprocessor
• kleine tulbandbakvormen (O 7 cm)
• spuitzak
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.