In de oven gebakken zoete aardappel is een van de makkelijkste en lekkerste snelle gerechten die ik kan bedenken. Deze rokerige versie met zure feta, lente-ui en flink wat knapperige pinda’s hoort daar zeker ook bij. Voeg wat fijngesneden verse rode chilipeper toe als je van pittig eten houdt.
1.Verwarm de oven voor tot 220 °C.
2. Doe de zoete aardappel, ui, olie, het gerooktepaprikapoeder en de zeezoutvlokken in een braadslede die zo groot is dat alles er in een enkele laag in past. Zet 35-45 minuten in de oven (verse aardappels zijn eerder gaar dan oudere).
3. Roer intussen de extra vergine olijfolie, geraspte limoenschil, het limoensap, zout, de lente-uitjes en pinda’s door elkaar en zet weg.
4. Verdeel als de zoete aardappels gaar zijn de lente-uidressing en feta erover en dien alles heet op, met zure room of yoghurt erbij
Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met 7 recepten uit de oven afkomstig uit De wereldse bakplaat. Het hele gratis weekmenu kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.
Voor: 4 personen. Voorbereiding: 10 minuten. Oven: 35-45 minuten. Vegetarisch.
Dressing
Opdienen met
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.