Mafalda Pinto Leite: ‘Toen ik zwanger was van mijn oudste dochter had ik steeds onweerstaanbare trek in deze Thaise soep. De pittige kokossoep was zo troostrijk dat ik hem bijna elke dag at. De soep heeft een heerlijke mix van stimulerende smaken, zoals gember en citroengras, en de huidvernieuwende eigenschappen van paddenstoelen en kiemen. Een snufje kurkuma helpt bij het herstel van DNA en werkt ontstekingsremmend.’
1. Marineer eerst de paddenstoelen. Klop de tamari en sesamolie in een grote kom door elkaar. Schep de shiitake erdoor en zet weg.
2. Maak de soep: doe de kokosroom, het citroengras, de galangal, dadels, knoflook, currypasta en kurkuma in een blender en pureer op hoge snelheid tot een gladde soep. Giet deze door een zeef in een kom en giet dan terug in de blender. Voeg de tamari, olijfolie, het sap van 1 limoen en de koriander toe en pulseer tot alles net gemengd is. Breng met zout op smaak.
3. Verdeel de kiemen over twee kommen en schenk de soep erover. Garneer met de gemarineerde paddenstoelen en koriander. Dien op met schijfjes limoen.
We hebben speciaal voor jou een heel weekmenu samengesteld van Eet jezelf stralend gezond. Deze vind je hier:
Voor 2 personen
Paddenstoelen
Soep
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.