Tom Kha soep met paddenstoelen-parels

Intro

Mafalda Pinto Leite: 'Toen ik zwanger was van mijn oudste dochter had ik steeds onweerstaanbare trek in deze Thaise soep. De pittige kokossoep was zo troostrijk dat ik hem bijna elke dag at. De soep heeft een heerlijke mix van stimulerende smaken, zoals gember en citroengras, en de huidvernieuwende eigenschappen van paddenstoelen en kiemen. Een snufje kurkuma helpt bij het herstel van DNA en werkt ontstekingsremmend.'

Ingrediënten

Voor 2 personen

Paddenstoelen

Soep

 

Bereiding

1. Marineer eerst de paddenstoelen. Klop de tamari en sesamolie in een grote kom door elkaar. Schep de shiitake erdoor en zet weg.

2. Maak de soep: doe de kokosroom, het citroengras, de galangal, dadels, knoflook, currypasta en kurkuma in een blender en pureer op hoge snelheid tot een gladde soep. Giet deze door een zeef in een kom en giet dan terug in de blender. Voeg de tamari, olijfolie, het sap van 1 limoen en de koriander toe en pulseer tot alles net gemengd is. Breng met zout op smaak.

3. Verdeel de kiemen over twee kommen en schenk de soep erover. Garneer met de gemarineerde paddenstoelen en koriander. Dien op met schijfjes limoen.

We hebben speciaal voor jou een heel weekmenu samengesteld van Eet jezelf stralend gezond. Deze vind je hier: