Met mooie ingrediënten hoef je nauwelijks iets te doen. vergeet de cocktails van vroeger waarbij de garnaaltjes zwommen in de saus. Bij dit makkelijke hapje proef je pas écht hoe zilt-zoet en verfijnd Hollandse garnalen smaken.
1. Pluk de kropsla en zet de binnenste, lichtgroene boterslablaadjes op koud water.
2. Meng de wijnazijn, sherry, mosterd en olijfolie tot een dressing. Snipper het uitje ragfijn en voeg toe. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
3. Slinger de sla goed droog en vul de blaadjes met garnalen. Besprenkel de garnalen met een paar druppeltjes vinaigrette en knip de cress erboven. Geef er getoast stokbrood bij.
LESS STRESS: Maak de dressing een dag van tevoren en bewaar in een afgesloten potje in de koelkast. Voor gebruik goed schudden.
Productie en styling Marian Flint – Fotografie Willem Groeneveld – Receptuur en foodstyling Jankees Roggeveen
Voor 6 personen.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.