Raapstelensoep met zwarte rijst & olijven

Raapstelensoep met zwarte rijst & olijven

Op zoek naar een raapstelen-recept? We snappen dat je niet dagelijks kookt met deze bladstelen, dus geven we je graag een heerlijke kom inspiratie. We combineren raapstelen met zwarte rijst en olijven, dat zorgt voor een spectaculair, verrassend resultaat. Kortom, een makkelijke raapstelensoep met een mediterrane twist.

Bereiding

1. Smelt de helft van de boter in een pan. Voeg de helft van de uisnippers toe en fruit zacht. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels met boter bedekt zijn. Voeg dan, soeplepel voor soeplepel, de hete bouillon toe. Wacht steeds al roerend tot de vorige lepel vocht is opgenomen. Houd wat hete bouillon apart en roer de wasabi door de rijst.

2. Smelt de rest van de boter in een andere pan. Voeg de andere helft van de uisnippers toe en fruit zacht. Doe dan de knoflook erbij en bak kort mee. Voeg als laatste de raapstelen toe en bak op laag vuur tot het loof zacht maar nog knapperig is. Breng op smaak met zout en peper.

3. Meng de feta en de olijven met de olie en zet apart. Verdeel de rijst over kommen en leg de geroerbakte raapstelen erop. Schenk de achtergehouden bouillon erbij. Serveer met wat feta-olijvenmengsel, smeer de rest op crackers en bestrooi het geheel met een handje raapstelen.

Dit recept is afkomstig uit het kookboek ‘Hemelse soepen’ van  Nicole Pisani  en Kate Adams (Uitgeverij Prometheus)  is vanaf september te koop. Bestel  het boek voor € 24,95).

2 personen

  • 30 g boter
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 100 g zwarte rijst, afgespoeld
  • 600 ml hete groentebouillon
  • 1 tl wasabi
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 200 g raapstelen, in repen

Voor erbij

  • 30 g feta, verkruimeld
  • 30 g gemengde olijven, fijngesneden
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • kleine handvol raapstelen
  • crackers

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief