Pompoen + pannenkoeken + een recept van Fred = goddelijke pompoenpannenkoeken! Deze stapel pancakes is voor de stevige trek – en voor wie van zoet houdt, giet er een flinke straal ahornstroop overheen. Wil je het bont maken, dan versier je de pompoenpannenkoeken met roodfruit en poedersuiker. Maar die keuze is helemaal aan jou. Niets moet, álles mag!
1. Breng ruim water met wat zout aan de kook en kook er de pepoen in ongeveer 10-15 minuten snotgaar in. Giet af en doe de pepoen tot moes prakken met de prakker.
2. Meng de pepoen in een ruime kom met 1 theelepel zout, de bloem, het bakpoeder, kaneelpoeder, gemberpoeder, de notenmuskaat en de haverenmelk tot een glad, dikkig beslag. Voeg als je het niet dik genoeg vindt nog wat extra bloem toe.
3. Verhit wat zonnebloemenolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Verdeel 3 hoopjes van het beslag in de pan en spreid het beslag indien nodig rond uit met de bolle kant van een lepel. Bak de pannekoekers in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar. Herhaal tot het beslag op is.
4. Verdrink de pannekoekers in ahornstroop.
Voor ca. 15 stuks. Bereiding 30 minuten.
Benodigdheden:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.