Soms heb je van die dagen dat je laat thuiskomt, een drukke avond voor de boeg hebt en niet weet waar je de tijd vandaan moet halen om nog iets lekkers en gezonds te koken. Tegelijkertijd zijn dat juíst de momenten waarop je behoefte hebt aan iets lekkers en gezonds. Maak in dat geval eens deze pasta met chorizo. In slechts 25 minuten op tafel. Heb je een Quooker? Há, mazzelaar: je bespaart daarmee nog eens 10 minuten.
1. Spoel de spruitjes schoon met de Quooker Flex-uittrekslang en blancheer ze in een pan met water uit de kokendwaterkraan. Laat 3 minuten blancheren en giet de spruiten af. Laat ze even afkoelen en snijd ze in kwarten.
2. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en voeg de chorizo toe. Voeg na 1 minuut de knoflook toe en bak nog een minuut. Voeg daarna de spruitjes toe. Bak nog 1 à 2 minuten mee.
3. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking met water uit de kokendwaterkraan. Giet af en voeg het met de peterselie en citroenrasp toe aan het chorizospruitenmengsel. Verdeel over vier borden met de amandelen en kaas.
Credits Fotografie Mitchell van Voorbergen
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.