Hidde de Brabander: “Een geweldige combinatie van zelfgemaakte chocolade met amandelen, framboos en vanille. Stuk voor stuk beschouwd als lustopwekkend; bij elkaar opgeteld dus een regelrechte seksbom! En of dat nu uiteindelijk een fabel of de waarheid is, mag je zelf uitzoeken…”
1. Rooster de amandelen ongeveer 15 minuten in een op 160 °C voorverwarmde oven en de cacaobonen ongeveer 12 minuten op 180 °C.
2. Breek de cacaobonen en verwijder de schalen. Maal de cacao nibs (kernen) samen met de amandelen fijn in de keukenmachine met hakmes.
3. Smelt de cacaoboter, snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Voeg, samen met de rietsuiker, aan het cacao-amandelmengsel toe. Maal nog fijner.
4. Voeg de frambozen toe en maal tot deze fijn zijn.
5. Tempereer de chocolade en giet in de gewenste vorm.
Dit recept komt uit het boek ‘Patisserie’ van Hidde de Brabander (€29,99, Kosmos Uitgevers).
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.