Deze ijsjes volgens recept van Rens Kroes zien er niet alleen vrolijk uit, ze zijn ook nog eens hartstikke gezond. In het chiazaad zit omega-3 en dankzij het fruit zitten ze vol vitamine C.
1 Mix de aardbeien in een blender. Lepel er een halve eetlepel chiazaad door en schenk de ijshouders voor een derde vol met de aardbeienpuree. Laat dit 4 uur invriezen.
2 Mix de bananen met de amandelmelk, roer er een halve eetlepel chiazaad door en schenk het mengsel boven op de aardbeien. Laat ook dit 4 uur invriezen.
3 Zodra je bij de laatste laag bent, de mango, moet je de ijsjes eerst even 15 minuten laten ontdooien, anders krijg je de stokjes er niet in. Blend de mango en voeg het laatste chiazaad toe. Giet de mangopuree boven op de banaan en laat 4 uur invriezen. Klaar!
Dit recept komt uit het boek ‘Powerfood’ van Rens Kroes (€19,99, Uitgeverij Spectrum).
Meer informatie over Rens Kroes? Ga naar haar website, of volg haar op Instagram, Facebook en YouTube.
[Credits: tekst en recepten Rens Kroes, fotografie Cameron Studio].
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.