Zomertips van I am a foodie

27 juni

Vier keer per jaar komen we met de lijst van de allerleukste culi-bloggers van Nederland: de foodbloggers top 100. Deze culi-lovers delen iedere dag de lekkerste recepten, hipste hotspots en slimme kooktips. We vonden het hoog tijd om ze een beetje beter te leren kennen! We vroegen ‘I am a foodie’ hoe zij het liefst de zomer viert en welke vakantiebestemming en cocktail daar niet bij mogen ontbreken. Omarm haar tips en geniet van de heerlijke zomer die op je staat te wachten!

 

Wat is jouw ideale zomer?

‘Mijn ideale zomer begint met zomers weer. Ik ben in de zomer jarig, dus ik weet van de afgelopen jaren nog heel goed of het lekker was. Als het warm is, ga ik graag lekker naar buiten, bijvoorbeeld naar het strand of naar het park. De avonden lijken eindeloos te duren – heerlijk! Verder houd ik erg van festivals: muziekfestivals, zoals ITGWO op Vlieland, of foodfestivals zoals TREK of Rollende Keukens.’

 

Welk gerecht, dat snel klaar is én toch gezond, maak jij op een doordeweekse zomeravond? 

‘Een makkelijk-en-snel-klaarreceptje is bijvoorbeeld volkorenwraps met kip, avocado, mais en mango. De wraps beleg je met een sausje naar keuze, bijvoorbeeld kwark met kerriepoeder, en daarop leg je dan wat sla, mais uit blik en blokjes mango, avocado en gebakken kip. Heel erg snel klaar! Ook koud lekker trouwens, dus ideaal om mee te nemen als je gaat picknicken.’

 

Een ander lekker receptje is een couscous-saladebowl met falafel. Bak falafelballetjes en maak couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking die je tijdens het wellen mengt met wat rozijnen. Vervolgens doe je het in een bowl (een mooi schaaltje) en maak je het af met groente en een dip of sausje naar keuze. Bijvoorbeeld tomaat en komkommer met een yoghurtsausje of gekookte broccoliroosjes en rucola met hummus. Ook lekker: strooi er wat geschaafde amandelen over.’

 

Wat is volgens jou hét drankje van deze zomer?

‘Er is steeds meer aandacht voor alcoholvrije drankjes in de horeca en dat vind ik een superontwikkeling. Voor mij nu extra meegenomen, omdat ik zwanger ben en steeds meer lekkere mocktails en alcoholvrije biertjes op de kaart zie. En mocktails kun je natuurlijk ook zelf maken. Voor ons nieuwste boek ‘Eet als een Expert – Zwanger!’ bedachten we bijvoorbeeld een pina colada zónder alcohol die ook nog eens weinig suiker bevat.’

Heb jij een tip voor een culi-bestemming in het buitenland?

‘Nou…waar ik dus heerlijk at en waar ze in veel opzichten vooruitlopen met de keuken van de toekomst, is Berlijn. Daar is de plantaardige keuken al wat meer mainstream aan het worden. Ik ben geen vegan, maar eet wel heel graag minder dierlijke producten en veel groente. En daar schort het in veel landen aan. Het komt in restaurants regelmatig voor dat het zoeken is naar groente en dat de stukken vlees en vis enorm zijn. Terwijl er zoveel variatie mogelijk is met groenten. Daarnaast is Berlijn ook nog eens een hele hippe en toffe stad om te bezoeken.’

 

Welk gerecht zou jij tippen om mee te nemen naar het park?  

‘Deze Marokkaanse salade en spring rolls met avocado. Beiden snel, gezond en heel makkelijk mee te nemen. Lekker om ook nog wat volkoren stokbrood met gezonde dips in je tas te stoppen, zoals hummus, guacamole of tomatentapenade.’


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Tips
Meer Tips
Gratis nieuwsbrief