We ontdekten een pareltje!

19 september

Restaurant Adam, voor ons absoluut een nieuwkomer in ons favorieten lijstje van restaurants in onze hoofdstad. Best gek dat we hier nog niet eerder geweest waren, want veel toeristen gingen ons al voor. Dit restaurant staat al een hele poos op nummer één op Tripadvisor, maar veel Amsterdammers spotten we hier niet. Daar moet verandering in komen!

Dineren in een sterrenrestaurant, maar dan met een oké rekening. Ja, zo kunnen we deze bijzondere avond misschien wel het beste beschrijven. Het begon allemaal met een ontspannen borrel op het terras. Gastheer en eigenaar Arne serveerde ons een glas champagne met oesters en een wontonamuse met mosselen, raapstelencrème en een munt-meloenbouillon. Een spannende combinatie, maar god wat lekker!

Als de zon is verdwenen achter de wolken en we een knus plekje vinden in het gezellige zaakje, neemt Arne de tijd om ons te helpen bij een keuze voor het eten. Zoveel lekkers dat we eigenlijk niet kunnen kiezen; we besluiten voor het verrassingsmenu te gaan. Vijf gangen met alleen maar heerlijks: gerookte regenboogforel met een salade van paprika, ijs van crème fraîche en haringkaviaar; schol gegrild met een bouillon van tomaat, lamsoor en een saus van chorizo; lamsnek met pommes soufflé en raselhanoutsaus; en tot slot witte chocolademousse met verschillende bereidingen van biet, sinaasappelijs en salmiakpoeder.

Liefde gaat dan misschien dan wel door de maag, maar stiekem werden we ook een beetje verliefd op de gastheer. Wat kan deze man gepassioneerd vertellen! Arne heeft vroeger gewerkt in meerdere sterrenrestaurants (o.a. Tante Koosje, Vrienden van Jacob, Bussia) en dat merk je. Gepassioneerd licht hij iedere gang toe en verrast je met de mooiste wijnen. Daar zit nog een leuk verhaal achter: iedere maand nodigt hij een groep wijnkenners uit die voor hem blind gerechten van de nieuwe menukaart met verschillende wijnen proeven. Niks loeren naar (dure) etiketten, maar de smaken puur proeven en combineren.

Is er nog meer te vertellen over restaurant Adam? Jazeker! We kunnen nog uren verder kletsen over deze bijzondere avond, maar eigenlijk moet je het gewoon zelf beleven…

Restaurant Adam, Overtoom 515, Amsterdam (www.restaurantadam.nl). Ben je vegetarisch? Dan is dit restaurant zeker een aanrader, want Arne heeft een compleet vegetarische menu op de kaart staan.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Tips
Meer Tips
Gratis nieuwsbrief