TV-tip: docu-serie met Nederlandse sterrenchefs

3 maart

Tv-programma’s over sterrenchefs, we blijven er voor thuis. We laten ons graag verrassen door hun culinaire hoogstandjes en kwijlen weg bij ieder spectaculair gerecht. We konden ons geluk dan ook niet op toen we hoorden dat kookzender njam! met de nieuwe docu-serie De Sterrenkaart komt. Vanaf 1 maart hebben we de kans om een kijkje in de keuken te nemen bij veel van onze favoriete Nederlandse sterrenchefs.  

Mix van chefs
In elke aflevering staat één chef en zijn of haar restaurant centraal. De makers hebben een interessante mix van Nederlandse topchefs weten te strikken – van gevestigde namen tot spannende nieuwkomers. De chefs worden in deze vijfdelige docu-serie op de voet gevolgd. Hoe ziet het dagelijkse werk in een sterrenkeuken eruit? Wat is de magie van een Michelinster? Welke offers en inspanningen zijn nodig om in de culinaire top mee te draaien? En wat zijn de ins & outs van hun signature-gerechten en hoe bereiden zij die? Allemaal vragen die in de serie beantwoord worden.
 
De vijf chefs:

  • Joris Bijdendijk (restaurant RIJKS*, Amsterdam). Joris Bijdendeijk brengt een ode aan de lokale Nederlandse eetcultuur. Hij vertelt over de harde weg richting de top en laat zijn favoriete kooktips en -tricks zien. Restaurant RIJKS werd in 2016 bekroond met een Michelinster.
  • Jonnie Boer (De Librije***, Zwolle), een van de peetvaders van de Nederlandse topgastronomie. Hij geeft een uniek kijkje in de keuken van zijn succesvolle driesterrenrestaurant in Zwolle.
  • Danny Tsang (O&O*, Sint Willebrord). In 1982 begon chef-kok Danny, samen met zijn vrouw Helena, een afhaalchinees in het Brabantse dorp Sint Willebrord. Ruim dertig jaar later is het familierestaurant getransformeerd tot een Aziatisch fine-dining, die in 2018 een Michelinster kreeg.
  • Margo Reuten (Da Vinci*, Maasbracht). Margo Reuten is de enige vrouwelijke sterrenchef van Nederland. Haar restaurant Da Vinci in Maasbracht kreeg in 1999 de eerste ster en tien jaar later volgde een tweede. Zij vertelt onder meer over de tegenslagen die ze moest overwinnen, zoals een periode van ziekte en het verliezen van haar tweede ster in 2018.
  • Syrco Bakker (Pure C**, Cadzand). Sergio Herman zag in Syrco Bakker een groot talent en zette hem in 2010 achter de potten van Pure C in Cadzand. In 2011 werd hij bekroond met een Michelinster en in 2018 met een tweede. Syrco vertelt over zijn visie op de hedendaagse topgastronomie en onthult drie van zijn signature dishes.

 
Njam! in Nederland
De Vlaamse kookzender is onderdeel van entertainment bedrijf Studio 100 van Gert Verhulst, de man achter successen zoals Kabouter Plop, K3 en Samson & Gert. In tien jaar tijd is njam! in België uitgegroeid tot een kwaliteitszender voor culinaire programma’s, en vanaf vorig jaar ook in Nederland te zien. De Sterrenkaart is het eerste programma in een reeks die specifiek voor Nederland is ontwikkeld. Dus houd njam! zeker in de gaten: er is more to come!
 
Uitzending
Zorg dat je iedere zondag klaar zit; De Sterrenkaart is te zien om 11:00 uur, 16:00 en 23:00 uur.

  • Zondag 1 maart: Joris Bijdendijk, RIJKS* (deze kun je terugkijken)
  • Zondag 8 maart: Jonnie Boer, De Librije***
  • Zondag 15 maart: Danny Tsang, O&O*
  • Zondag 22 maart: Margo Reuten, Da Vinci*
  • Zondag 29 maart: Syrco Bakker, Pure C **

Njam! zit op kanaal 39 (via het basispakket van KPN), of kijk De Sterrenkaart op www.njam.tv.
 
 
 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Tips
Meer Tips
Gratis nieuwsbrief