Rundvlees bestellen: trakteer jezelf en gasten op een heerlijke barbecue

21 juli

Nederland zit de laatste maanden op hete kolen te wachten op het barbecueseizoen. De barbecues worden uit de schuur gehaald en er wordt massaal vlees ingeslagen voor op de grill. Dit betekent helaas ook dat de schappen regelmatig leeg zijn.

Als vleesliefhebber wil je natuurlijk graag alles uit de kast trekken om een geslaagde barbecue te organiseren. Hoe regel je dit het best? Door rundvlees te bestellen en verschillende manieren te vinden om dit overheerlijke vlees te bereiden!

De geliefde malsheid van rundvlees

Als het gaat om de smaak van vleessoorten, komt rundvlees hoog op de lijst te staan. Het vlees is vaak mals, en uitstekend van smaak. Vlees is verdeeld in vet en bindweefsel. Vet is een echte smaakmaker, terwijl de hoeveelheid bindweefsel bepaalt hoe mals het vlees is. Hoe groter het percentage bindweefsel, des te steviger het vlees. Daarnaast wordt de malsheid bepaald door de hoeveelheid aan beweging die de spieren van het stuk vlees hebben gehad. Van continue beweging, worden de spieren sterker en steviger. Het vlees zal dan ook minder mals zijn,

Niet alleen is rundvlees één van de meest geliefde soorten vlees, het bevat ook nog eens voedingsstoffen die belangrijk zijn voor het opbouwen van een gezond lichaam. Zo bevat het vlees eiwitten, gezonde vetten en vitamine B12, B6 en A. Al deze vitaminen dragen bij aan de opbouw van de weerstand, de bloedsomloop en de algemene groei van het lichaam. 

Uitgelicht: Wagyu

Wagyu staat onder de soorten rundvlees bekend als een heuse delicatesse. De naam Wagyu is afgeleid van de naam van het runderras waar het vlees van komt. Wagyu is een Japans runderras dat al eeuwenlang gefokt wordt in dit land. Het vlees van deze dieren is van hoogwaardige kwaliteit, waardoor de prijs van dit vlees dan ook relatief hoog uitvalt. 

Deze flinke prijs is het daarentegen wel dubbel en dwars waard. Wagyu vlees heeft namelijk een unieke marmering. Marmering in vlees, houdt simpelweg in dat er door het vlees dunne reepjes aan vet loopt. Zoals we weten, zorgt vet in vlees voor de smaak. Wagyu vlees heeft dan ook een intense en rijke smaak. Dit exclusieve stuk vlees doet het ook ontzettend goed op de barbecue en kan naar eigen wensen op smaak worden gebracht.

Haal rundvlees bij een betrouwbare slager

Wanneer je van plan bent groots uit te pakken door een barbecue of diner te organiseren, kan vlees van uitstekende kwaliteit niet ontbreken. Vlees uit supermarkten is doorgaans van middelmatige kwaliteit en is niet met de benodigde vakmanschap behandeld. Rundvlees bestellen doe je daarom het best bij een betrouwbare slagerij, die zorgvuldigheid hoog in het vaandel heeft staan. Hier haal je het lekkerste stoofvlees, Wagyu vlees en de beste steaks om een succesvol etentje te verzorgen. 

Slagers hebben veel kennis van vlees en de manier waarop diverse soorten het best bereid kunnen worden. Dit betekent dus ook dat zij advies kunnen geven en vleessoorten kunnen aanraden voor op de barbecue.

Rundvlees bestellen voor op de barbecue

Rundvlees kan uitstekend op de barbecue worden bereid. Sterker nog, het is één van de meest populaire soorten vlees dat op de grill bereid wordt! Haast alle delen van het rund zijn geschikt voor op de barbecue en door te variëren met rubs, sauzen en kruiden kan de smaak intenser en beter gemaakt worden. Ben je binnenkort van plan een barbecue te organiseren voor vrienden of familie? Kies ervoor om rundvlees te bestellen en pak groots uit dit weekend!


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Tips
Meer Tips
Gratis nieuwsbrief