Restaurant-tip: The Good Companion

27 februari

Afgelopen weekend waren we in Amsterdam en ontdekten we weer een pareltje – ja, wéér, want wat is er de laatste tijd ontzettend veel leuks te beleven in onze hoofdstad. Dit keer belandden we midden in de Jordaan, op de Westerstraat. We ontsnapten rond vier uur aan een enorme plensbui en werden verrast door het direct gezellige Amsterdamse tentje The Good Companion.

We stapten midden in ‘Happy Oyster Hour’ binnen en dat hebben we geweten… Wat waren ze goddelijk! En dat voor maar één euro per stuk. De Zeeuwse oesters zijn van nature heerlijk zacht, maar ook de wat pittigere tiradito met limoendressing en de oesters met een saus van ponzu (Japanse soja- citrusvinaigrette en limoen) zou je beslist moeten proberen.  Tip: vraag er voor het ultieme geluk een glas cava of wijn bij.
 
Eigenlijk gingen we naar binnen voor een ‘kleine’ borrel, maar toen we de voorgerechten zagen, zijn we gebleven. De starters, die overigens ook prima als borrelhapjes door kunnen of als shared dining, zijn van wat we geproefd hebben stuk voor stuk geweldig. Zo bestelden we de scheermesjes citroen-kruidenboter, de groentetempura met ponzudip en de zeebaars-traditio-ceviche. En dan vergeten we nog het lekkerste: de sardines. Niek en Enno, de twee eigenaren die een aantal jaar geleden dit fijne concept startten, kruiden de sardines zelf, leggen ze in citrus en serveren ze met knapperige toast. Ze zijn zelfs van plan om de blikjes te gaan verkopen, zodat je ook thuis kunt genieten. Wij laten het jullie zeker weten als het zover is, want ze zijn to die for!
 
Daarna bestelden we nog een klein portie fish & chips, dit is waar de jongens tenslotte ooit hun concept mee begonnen. De naam Good Companion ontleent zich overigens aan het feit dat Winston Churchill tijdens de Tweede Wereldoorlog fish & chips ‘A Good Campanion’ noemde. En tsja, toen we er toch zo lekker zaten, zijn we ook nog maar aan de mosselen gegaan. Overigens als je op mossel-dinsdag komt heb je al een hele pan voor €14,50. Je kunt kiezen uit drie varianten: klassiek, mediterraans en groene curry.
 
Buiten regende het nog even door, maar daar hebben we eigenlijk geen seconde meer aan gedacht. De jongens weten een perfecte, knusse sfeer te creëren en zijn met vlag en wimpel geslaagd om een toegankelijk, bijzonder én smakelijk visrestaurant neer te zetten. Gaat dat proeven!
 


 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Tips
Meer Tips
Gratis nieuwsbrief