De naam van dit gerecht is wellicht een beetje verwarrend, maar zuppa inglese is een Italiaans nagerecht met custard en lange vingers. Deze combinatie is goddelijk!
1 Doe de melk in een kom met de vanille of citroenrasp en laat alles trekken.
2 Klop de dooiers en de suiker ongeveer 5 min. totdat de suiker is opgelost en het geheel een glad en romig mengsel is. Klop er dan grondig de bloem door.
3 Giet de melk door een zeef en roer hem door het dooiermengsel. Giet het geheel in een pan op laag vuur en blijf roeren tot het gebonden is. Doe de helft ervan in een kom en roer er grondig de cacao door. Laat de twee mengsels afkoelen.
4 Doop de lange vingers in de marsala en bekleed er de binnenkant van een kom mee. Schep er een laag vanilleroom in, leg er lange vingers op en dek ze af met cacaoroom. Ga door tot alles is gebruikt. Zet het in de koelkast tot het opdienen.
Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie?
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten