De naam van dit gerecht is wellicht een beetje verwarrend, maar zuppa inglese is een Italiaans nagerecht met custard en lange vingers. Deze combinatie is goddelijk!
1 Doe de melk in een kom met de vanille of citroenrasp en laat alles trekken.
2 Klop de dooiers en de suiker ongeveer 5 min. totdat de suiker is opgelost en het geheel een glad en romig mengsel is. Klop er dan grondig de bloem door.
3 Giet de melk door een zeef en roer hem door het dooiermengsel. Giet het geheel in een pan op laag vuur en blijf roeren tot het gebonden is. Doe de helft ervan in een kom en roer er grondig de cacao door. Laat de twee mengsels afkoelen.
4 Doop de lange vingers in de marsala en bekleed er de binnenkant van een kom mee. Schep er een laag vanilleroom in, leg er lange vingers op en dek ze af met cacaoroom. Ga door tot alles is gebruikt. Zet het in de koelkast tot het opdienen.
Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie?
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten
4-6 personen
• 500 ml hete (niet kokende) melk
• ½ vanillestokje, in de lengte gespleten, of ½ tl geraspte schil van een biologische citroen
• 6 eierdooiers
• 150 g fijne kristalsuiker
• 50 g bloem, gezeefd
• 1 royale el ongezoete cacao
• 200 g savoiardi of lange vingers
• 200 ml marsala
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.