Zuppa Inglese

Zuppa Inglese

Bereiding

De naam van dit gerecht is wellicht een beetje verwarrend, maar zuppa inglese is een Italiaans nagerecht met custard en lange vingers. Deze combinatie is goddelijk! 

1 Doe de melk in een kom met de vanille of citroenrasp en laat alles trekken.

2 Klop de dooiers en de suiker ongeveer 5 min. totdat de suiker is opgelost en het geheel een glad en romig mengsel is. Klop er dan grondig de bloem door.

3 Giet de melk door een zeef en roer hem door het dooiermengsel. Giet het geheel in een pan op laag vuur en blijf roeren tot het gebonden is. Doe de helft ervan in een kom en roer er grondig de cacao door. Laat de twee mengsels afkoelen.

4 Doop de lange vingers in de marsala en bekleed er de binnenkant van een kom mee. Schep er een laag vanilleroom in, leg er lange vingers op en dek ze af met cacaoroom. Ga door tot alles is gebruikt. Zet het in de koelkast tot het opdienen.

Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie? 
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten

4-6 personen

• 500 ml hete (niet kokende) melk

• ½ vanillestokje, in de lengte gespleten, of ½ tl geraspte schil van een biologische citroen

• 6 eierdooiers

• 150 g fijne kristalsuiker

• 50 g bloem, gezeefd

• 1 royale el ongezoete cacao

• 200 g savoiardi of lange vingers

• 200 ml marsala


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine