Mmm, deze zomerse groentetempura zijn echt heel erg lekker. Serveer als borrelhap of snack.
Verhit de olie in een frituurpan tot 180 °C. Klop de dooiers in een grote kom en meng geleidelijk het bronwater erdoor.
Zeef maïzena en meel boven de kom, voeg koriander toe en mix.
Haal de groenten (in porties) door het beslag en frituur 3-5 minuten in de hete olie.
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de zoete chilisaus.
4 personen
• plantaardige olie
• 2 eidooiers
• 350 ml ijskoud bronwater
• 50 g maïzena
• 200 g zelfrijzend bakmeel; zout en peper erdoor
• 2 el gehakte koriander
• ½ courgette, in linten
• ½ venkelknol, in plakjes
• ½ bloemkool, in roosjes
• 1 ui, in parten
• ½ rode paprika, in repen
• zoete chilisaus
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.