Zoete pizzolo met nutella

Zoete pizzolo met nutella

Simon Giaccotto: “Dit is de moeder der zoete pizza’s. Als wij aan het eind van een catering de pot nutella tevoorschijn halen dan wordt mening wenkbrauw gefronst. Kinderen komen nieuwsgierig dichterbij en ouders kijken bedenkelijk. Maar als uiteindelijk iedereen onder lichte dwang een stukje heef geproef, dan komen de huwelijksaanzoeken binnen.” 

Bereiding

Wil je een pizzolo (gevulde hartige of zoete pizza) maken, gebruik dan 300 gram pizzadeeg (kijk voor de basis van pizzadeeg hier) per pizza of 2 keer een bol van 200 gram op elkaar (maak de bodem dan groter in doorsnee zodat het deeg niet te dik wordt).  Perforeer het deeg door er met een korstprikker overheen te rollen of gebruik een vork om gaatjes in het deeg te prikken. Doe dit nauwkeurig, want als je het niet goed doet, blaast de pizzolo zich tijdens het bakken in de oven op als een ballon.
 
1. Verwarm de oven voor op 250 °C en leg een pizzasteen in het midden van de oven op een rooster ‒ heb je geen pizzasteen, bak de pizzolo dan 10-15 minuten, of tot het deeg gaar
en krokant is. Maak terwijl de oven voorverwarmt het deeg. 

2. Schuif de pizzolo 2-4 minuten in de oven om hem half af te bakken. Neem hem dan uit de oven en snijd de pizzolo voorzichtig open. 

3. Smeer de Nutella met een paletmes uit over de bodem van de pizza en leg het deksel van de pizzolo er weer op (zodat je een dubbele pizza hebt).

4. Schuif de pizzolo opnieuw in de oven (zorg dat je dit zo snel mogelijk doet, zodat de oven niet kan afkoelen als de ovendeur openstaat) en bak de pizza 2-5 minuten. 

5. Neem de pizzolo uit de oven, snijd hem in stukken en bestrooi flink met poedersuiker.

 

Voor 1 pizzolo:

  • 300 g pizzadeeg 


  • 200 g Nutella
  • poedersuiker (naar smaak)


  •  


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief