Zoeteaardappelsoep

Bereiden

Soep is altijd goed! De zoeteaardappelsoep krijgt een pittige kick door de rode peper, een verrassende twist van de gember en de kokos doet het echt waanzinnig goed in combinatie met deze (hippe!) aardappel. Heb je geen cashewnoten? Je kunt ook zonnebloempitten toevoegen of duik de keuken in voor een handjevol zelfgemaakte broodcroutons. 

1. Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit daarin de ui, gemberwortel, Spaanse peper en knoflook.

2. Voeg de zoete aardappel toe en zoveel water dat het geheel net onderstaat.

3. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de aardappels gaar met het deksel op de pan.

4. Doe dan de creamed coconut, de tamari en het limoensap erbij.

5. Draai het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer.

6. Breng op smaak met limoensap, tamari en zeezout. Serveer de soep met koriander en cashewnoten.
 
Dit recept komt uit het boek 'Soep' van Soup en zo (€16,99, Kosmos Uitgevers). 
 



Eat Happy van Melissa Hemsley

Lees het interview met Melissa Hemsley en maak kans op haar nieuwe boek Eat Happy.
 
 

Hi foodlover,

Wat leuk dat je op de gloednieuwe site foodandfriends.nl bent beland! Vanaf nu af aan kan je hier lekker rondgluren tussen de recepten van bekende chefs en upcoming culi-lovers, kies voor een snel doordeweeks gerecht en laat me je een handje helpen om flink uit te pakken voor een diner met vrienden en familie. Want of je nu een bakkoning bent of niet verder komt dan een eitje bakken, op foodandfriends.nl vind je tips en tricks om ieder gerecht te laten slagen.

Vergeet niet om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!

Liefs, Lot

foodandfriends.nl