De zoetheid van de zoete aardappel komt hier helemaal tot zijn recht en combineert zo lekker met de frisse yoghurt, de krokante granola en de wat zure rabarbercompote. Een heerlijk (en onverwacht) dessert waarmee je stiekem ook heel wat proteïne meepakt.
1. Stoom of kook de zoete aardappel in 10-15 minuten zacht. Laat afkoelen. Mix alle ingrediënten met een staafmixer, foodprocessor of blender tot een gladde puree.
2. Laat de ingrediënten van de rabarbercompote in een steelpannetje pruttelen tot de rabarber zacht is. Voeg eventueel extra ahornsiroop toe voor een zoetere smaak.
3. Schep een laagje puree, kokosroom en granola in een glas. Maak af met de rabarbercompote en munt.
Rabarbercompote
Garnering
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.