Zoete aardappel pizzabodem

Zoete aardappel pizzabodem

Met maar drie ingrediënten maak je een heerlijke pizzabodem van zoete aardappel, en beleg hem daarna met lekker veel topping. Wat is jouw favoriet? Wij kiezen hier voor een tomatensaus, geitenkaas, courgette en eetbare bloemen ‒ superlekker!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Kook de zoete aardappel gaar, giet de blokjes af en knijp het overtollige water er in een schone theedoek uit.

2. Maal de havervlokken fijn in de keukenmachine, voeg de zoete aardappel en het ei toe plus zout en peper naar smaak. Doe het knoflook- en uienpoeder erbij en mix tot alles goed gemengd is.

3. Schenk een scheutje olijfolie op de beklede bakplaat en smeer uit tot een cirkel (Ø 25 cm). Schep het pizzabeslag erop en smeer uit tot een dunne cirkel.

4. Bak de pizzabodem zo’n 20 minuten in de oven. Smeer hem in met wat olijfolie en bak de bodem dan in 5-10 minuten goudbruin en knapperig.

5. Draai de bodem om, beleg hem met je favoriete topping en bak de pizza nog ongeveer 10 minuten, of tot de kaas (als je die gebruikt) is gesmolten.

Dit recept komt uit het boek ‘Zoete aardappel’ van Colette Dike (€10,99, Becht).

Voor 1 pizzabodem:

  • 1 grote zoete aardappel (à 300 g), geschild, in blokjes
  • 50 g havervlokken
  • 1 ei
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf uienpoeder

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief