Bibi: ‘Mijn signature dish, het gerecht dat ik maak als ik eters over de vloer krijg, is melanzane alla parmigiana: gefrituurde of gegrilde plakken aubergine met tomatensaus, mozzarella, Parmezaanse kaas en een krokante korst. Dit is een variant, een salade-variant!’
4-6 personen
• 3 aubergines, in de lengte gehalveerd, elke helft in 5-6 parten gesneden
• zout
• 4 sneden (oud) brood
• 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
• peper
• 2 eitjes, losgeklopt
• olijfolie extra vierge
• 400 g tros-cocktailtomaten of 250 g cherrytomaten
• 150 g rucola
• 2 eetl. wittewijnazijn
• 2 bollen buffelmozzarella
• 15 g verse basilicum
• 30 g pijnboompitten, geroosterd
• 4 eetl. balsamico cremaceto
Benodigdheden
• schone theedoek of keukenpapier
• keukenmachine of staafmixer
• bakpapier
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.