Dit lichte gerecht met gebakken zeebaars is perfect voor op een doordeweekse dag. Serveer er een simpele salade bij.
1 Maal de chilipeper, koriander, knoflook, sjalot en gember tot een puree. Bak 3 min. in een beetje olie.
2 Roer de vissaus, tamarinde en suiker erdoor en laat 2 min. zachtjes koken.
3 Bestrooi het vel van de vis met zout en peper. Verhit de overgebleven olie in een andere pan en bak de vis 2 minuten op de huid. Keer de vis en bak nog 1-2 minuten.
4 Lepel de saus over de vis en bestrooi met de komkommer, lente-ui en sesam.
2 personen
• 1 chilipeper, zonder zaadjes
• handvol koriander
• 2 tenen knoflook
• 1 sjalot
• 2,5 cm gemberwortel, geschild
• 4 el arachideolie
• 2 el vissaus
• 1 el tamarindepuree
• 1 el palmsuiker
• 2 zeebaarsfilets
• ½ komkommer, zaadjes verwijderd, in halve boogjes
• 2 lente-uitjes, in ringen
• 1 volle el zwart sesamzaad
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.