Zeebaars met tamarinde

Zeebaars met tamarinde

Dit lichte gerecht met gebakken zeebaars is perfect voor op een doordeweekse dag. Serveer er een simpele salade bij.

Bereiding



1 Maal de chilipeper, koriander, knoflook, sjalot en gember tot een puree. Bak 3 min. in een beetje olie.

2 Roer de vissaus, tamarinde en suiker erdoor en laat 2 min. zachtjes koken.

3 Bestrooi het vel van de vis met zout en peper. Verhit de overgebleven olie in een andere pan en bak de vis 2 minuten op de huid. Keer de vis en bak nog 1-2 minuten.

4 Lepel de saus over de vis en bestrooi met de komkommer, lente-ui en sesam.

2 personen
• 1 chilipeper, zonder zaadjes
• handvol koriander
• 2 tenen knoflook
• 1 sjalot
• 2,5 cm gemberwortel, geschild
• 4 el arachideolie
• 2 el vissaus
• 1 el tamarindepuree
• 1 el palmsuiker
• 2 zeebaarsfilets
• ½ komkommer, zaadjes verwijderd, in halve boogjes
• 2 lente-uitjes, in ringen
• 1 volle el zwart sesamzaad


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine