In dit gerecht is de combinatie van de zalm met couscous en pompoen is echt heerlijk. Je kunt dit gerecht het beste serveren op verwarmde borden, zodat het goed op temperatuur blijft.
1 Doe de couscous in een grote pan kokend water en kook de korrels in 8 minuten net gaar. Laat uitlekken en zet apart.
2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de blokjes pompoen over een grote ondiepe braadslee. Druppel de olie erover en voeg de blokjes tomaat en bouillon plus wat zout en peper toe. Roer er 1 eetlepel ras-el-hanout en de chilivlokken, gember en knoflook door. Verhit dit alles 20 minuten in de oven.
3 Haal de braadslee uit de oven en roer de kikkererwten en spinazie door de inhoud. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper, leg ze erop, bestrooi met de rest van de ras-el-hanout en rooster het gerecht nog eens 10 minuten of tot de zalm net gaar is.
4 Doe de zalmfilets over op verwarmde borden, roer de uitgelekte couscous en de koriander door het groentekikkererwtenmengsel en serveer dit met de zalm.
Per portie 538 kcal, 23,6 g vet (3,7 g verzadigd), 37,7 g eiwit, 47,5 g koolhydraten, 9,5 g suikers
4 PERSONEN
• 100 g parelcouscous
• ½ flespompoen, geschild, in blokjes
• 2 el olijfolie
• blik tomaatblokjes (à 400 g)
• 100 ml vis- of groentebouillon
• 3 el ras-el-hanout
• 2 tl chilivlokken
• 1 el gemberwortel, geraspt
• 1 tl knoflook, geraspt
• 1 blik kikkererwten (à 400 g), uitgelekt
• 50 g babyspinazie
• 4 dikke zalmfilets, ontveld
• 6 el koriander, gehakt
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.