Zalm en avocado zijn een gouden koppel. Serveer deze knapperige boterhammen als brunch of lunch.
1. Pureer de avocado glad met de crème fraîche. Om verkleuren tegen te gaan voeg je een klein beetje citroensap toe. Voeg eventueel wat zout en gemalen zwarte peper naar smaak toe.
2. Schep de plakjes radijs om met de dille, azijn en een snufje zout.
3. Besmeer de sneden brood met de avocado en leg er plakjes zalm op. Verdeel de plakjes radijs erover en bestrooi met tuinkers en slablaadjes. Sprenkel er wat raapzaadolie over en serveer met partjes citroen.
Per portie 200 kcal, 10,1 g vet (2,3 g verzadigd), 10,5 g eiwit, 14,2 g koolhydraten, 1,9 g suikers
6–8 personen
• vruchtvlees van 1 avocado
• 1 el crème fraîche
• 1 citroen
• 70 g radijsjes, in plakjes
• 3 takjes dille, grof gehakt
• 1 el ciderazijn
• 12–16 grote sneden stokbrood of geroosterd roggebrood
• 200 g gerookte zalm
• 1⁄2 bakje tuinkers
• handvol jonge slablaadjes (diverse soorten en kleuren)
• raapzaadolie
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.