Zalige vistaco’s

Zalige vistaco’s

Een schelvisfilet levert ons zeven verschillende, essentiële vitaminen en mineralen; bovendien bevat dit kleurrijke gerecht drie van de vijf dagelijks aanbevolen voedselgroepen. Lekker, maar ook gezond dus!

Ingredienten

1. Meng het meel in een kom met een snufje zeezout en 60 ml water, en maak er een deeg van. Blijf een paar minuten kneden en zet het deeg opzij.

2. Schil de kiwi’s, snijd ze doormidden en doe ze met het groene deel van de lente-uitjes en de groene Spaanse peper (zonder zaadjes) in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Houd de boel regelmatig in beweging en doe de vruchtjes en groenten wanneer ze licht geschroeid zijn met de helft van de koriander, het sap van 1 limoen en een scheutje chipotle Tabasco in een blender. Laat de blender draaien tot een gladde saus ontstaat, proef en breng hem perfect op smaak.

3. Snijd de rodekool in flinterdunne reepjes, liefst op een mandoline (met beschermkapje!), hussel er de rest van de koriander door, maak aan met de azijn en het sap van de halve sinaasappel, en voeg naar smaak peper en zout toe.

4. Verdeel het deeg voor de taco’s in vier balletjes en rol ze dun uit. Bak ze 1 minuut aan elke kant in een droge koekenpan met antiaanbaklaag, of totdat ze zacht zijn, en keer ze om als er blaasjes op beginnen te komen. Dek ze af met een theedoek om ze warm te houden.

5. Snijd het wit van de lente-uitjes fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd hem in blokjes van 1 cm. Snijd de vis in reepjes van 2 cm en hussel ze met de lente-uitjes, blokjes paprika en 1 eetlepel olie door elkaar.

6. Zet de pan die je voor de taco’s gebruikt hebt terug op hoog vuur en bak het vismengsel ongeveer 4 minuten, of totdat de reepjes vis gaar en goudbruin zijn.

7. Verdeel de yoghurt, vis en groenten over de warme taco’s en serveer ze met de aangemaakte rodekool en de killersalsa. Geef er partjes limoen bij om erover uit te knijpen. Val aan!

2 personen

  • 100 g volkorenmeel
  • 2 rijpe kiwi’s
  • 4 lente-uitjes
  • 1 verse jalapeño of groene Spaanse peper
  • 1 bosje verse koriander (30 g)
  • 2 limoenen

Tabasco chipotle pepersaus

  • ¼ rodekool (150 g)
  • 1 el rodewijnazijn
  • ½ sinaasappel
  • 1 rode of gele paprika
  • 2 stevige witvisfilets, zoals schelvis, van 120 g elk, met vel, geschubd en zonder graten
  • olijfolie
  • 2 el yoghurt

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine