Yoghurt-granola-ijslolly’s

Yoghurt-granola-ijslolly’s

Deze kleurrijke traktaties zijn perfect als zomers ontbijt of als snack op een warme dag. Bewaar ze in de vriezer en pak er eentje als je even moet afkoelen. De zoete knapperigheid van de granola vult de fris­fruitige smaak van de yoghurt mooi aan. Leuk weetje: als je het fruit met de yoghurt mengt, voorkomen de natuurlijke fruitsuikers en vezels dat de yoghurt in een blok ijs verandert, waardoor de ijslolly’s makkelijker te eten zijn. Voel je vrij om te experimenteren met verschillende soorten fruit.

Bereiding

1. Meng de granola en de helft van de zoetstof in een kleine kom. Verdeel het mengsel over ijslollyvormpjes en druk de inhoud stevig aan.

2. Meng de rest van de zoetstof met de yoghurt en verdeel het mengsel over drie kleine kommen. Voeg aan één kom de bessen toe, de frambozen aan de tweede en de mango aan de derde. Gebruik een staafmixer om het fruit met de yoghurt te mengen. Schep de yoghurt in de ijslollyvormpjes – elke kom bevat als het goed is genoeg yoghurt voor twee ijslolly’s – en zet er stokjes in.

3.  Leg de ijslolly’s in de vriezer en laat ze minimaal 4 uur opstijven, of tot ze stevig zijn. Eet smakelijk!

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met recepten uit Verrukkelijk vegan bakken. Het hele menu kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

Voor 6 ijslolly’s

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief