Woodwrapped zalm met Beerenburg

Woodwrapped zalm met Beerenburg

De kruidigheid van de vulling wordt mooi ondersteund door die van de beroemde kruidenbitter. De oorspronkelijke Beerenburg werd trouwens begin 17e eeuw ontwikkeld door Amsterdamse jeneverstokers. Als basis gebruikten ze een kruidenmengsel van de eveneens Amsterdamse kruidenier Hendrik Beerenburg. De kruidenbitter komt dus niet uit Friesland, zoals veel mensen denken. Er zitten meer dan 70 kruiden in, dus dit bittertje past bij alles.

Bereiding

1. Week de vellen en het touw gedurende minstens 1 uur in een mengsel van 50% water en 50%Beerenburg. Als je dit in een ziplock-zak doet, heb je weinig Beerenburg nodig.

2. Ontsteek de barbecue of warm de oven voor tot ongeveer 200 ˚C

3. Bestrijk voor elke wrap een zalmfilet aan beide zijden royaal met de neutrale olijfolie en bestrooi die licht met zout en peper.

4. Leg op elke woodwrap de schijfjes citroen, ze moeten elkaar overlappen.

5. Leg de zalmfilet op de citroen, evenwijdig aan de houtnerf.

6. Leg de verse kruiden erop en bedruppel met een theelepeltje Beerenburg.

7. Rol de woodwrap op en knoop hem dicht met een stukje nat keukentouw.

8. Gaar elk pakketje in ongeveer 15 minuten, draai het halverwege om.

9. Bedruppel vlak voor serveren met een goede Italiaanse extra vergine olijfolie.

Tips & variaties

  •  Je kunt de woodwraps ook dichtknopen met het groene deel van lente-ui
  •  Weken in andere smaakmakers dan water en Beerenburg kan natuurlijk ook.

Een wrap is genoeg voor één persoon. Voorweken: 1 uur. Bereiden: 15 min. Garen: 15 min.

  • 1 zalmfilet van 125 gram
  •  ½ takje verse rozemarijn
  •  1 takje oregano
  • 2-3 flinterdunne schijfjes biologische citroen (met schil)
  • 50 ml Beerenburg
  • zeezout en peper
  •  neutrale olijfolie
  •  extra vergine olijfolie

Materialen:

  • barbecue of oven
  • woodwraps, 1 per persoon
  • keukentouw

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine