Deze romige soep met witlof en roquefort staat zo op tafel. Serveer met walnoten en peterselieblaadjes.
1 Fruit de sjalot en knoflook in een pan in een scheutje olijfolie.
2 Houd 4 blaadjes witlof apart om te garneren en snijd de rest in stukjes. Fruit de witlof even mee en voeg 1 L water en de bouillonblokjes toe.
3 Breng aan de kook en laat de witlof in 10 minuten zachtjes gaar koken. Voeg keukenroom toe en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep. Snijd de roquefort in 4 plakken en hak de walnoten grof.
4 Verdeel de soep over de borden. Leg een blaadje witlof in de soep met daarop een plak roquefort, en bestrooi met de walnoten en peterselieblaadjes.
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten? Zo maak je super-soepen!
Voor 4 personen
• 1 sjalotje, gesnipperd
• 1 knoflookteen, gepeld en geperst
• 1 el vloeibare magarine
• 4 à 6 stronkjes witlof (afhankelijk
van de grootte), kernen verwijderd
• 2 groentebouillonblokjes
• 250 ml keukenroom
• 80 g blauwschimmelkaas (roquefort)
• 8 walnoten
• 2 takjes platte peterselie, de blaadjes
• extra nodig: staafmixer
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.