1 Zet de veldsla op ijswater. Kook de bieten in 40 min. gaar, spoel af onder koud water, pel ze (of gebruik kant-enklaar
gekookte bieten) en snijd ze in piepkleine blokjes of maal ze in de keukenmachine. Voeg de uisnippers en de peterselie toe aan de bietblokjes. Roer de azijn, olijfolie en honing erdoor en breng de dressing op smaak met peper en zout. Proef en voeg eventueel meer balsamico en olijfolie toe.
2 Snijd de mozzarella in plakken. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees, snijd ze in dunne plakken en halveer deze. Pel de blaadjes van de rood- en witlof. Laat de veldsla goed uitlekken. Rangschik veldsla, lof, sinaasappel en mozzarella op een grote schaal, of apart op bordjes. Schep op het laatst de bietendressing erover en bestrooi met de walnoten, bieslook en geschaafde parmezaan.
10 personen
• 150 g veldsla
• 2 rode bieten, in piepkleine blokjes
• ½ rode ui, gesnipperd
• 2 takjes platte peterselie, fijngehakt
• 6 el goede balsamicoazijn
• 100 ml extra vergine olijfolie
• 1 tl honing
• 3 bollen buffelmozzarella
• 2 handsinaasappels
• 3 à 4 stronkjes roodlof
• 3 à 4 stronkjes witlof
• 1 bosje bieslook, fijngesneden
• 100 g walnoten, grofgehakt
• 100 g parmezaan
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.