Burrata met paddenstoelen

Burrata met paddenstoelen

De zoet-zoute paddenstoelen hebben een sterke smaak, maar de frisse en romige burrata brengt alles in dit recept helemaal in evenwicht. En doe je daar nog wat zurige en krokante roggebrood bij, dan heb je ook de perfecte bite te pakken.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Halveer de olijven.
  3. Snijd flinterdunne plakken van het roggebrood. Leg de plakken op een bakplaat en rooster goudbruin in de oven. Breek het brood daarna in kleinere stukken.
  4. Verhit een scheutje olijfolie en bak de paddenstoelen kort en op een hoog vuur gaar. Voeg de sojasaus, de honing en de balsamicoazijn toe en laat karamelliseren.
  5. Kruid met peper. Meng met de olijven en laat kort afkoelen.
  6. Serveer de burrata met de paddenstoelen en de toast.

• handvol zwarte ontpitte olijven
• stuk roggebrood
• 250 g diverse paddenstoelen en shiitake
• 2 el sojasaus
• 2 kl honing
• 2 el balsamicoazijn
• 1 burrata
• olijfolie
• peper


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief