Winter-detoxsalade

Winter-detoxsalade

Qua kleur knalt deze salade al van je bord af, wacht maar tot je hem proeft! Fris, knapperig en bomvol smaak, dat is wat je noemt lekker gezond.

Bereiding



1. Schaaf de rodekool met een mandoline of kaasschaaf in dunne reepjes. Snijd de appels doormidden, verwijder het klokhuis en de schil, en snijdt het vruchtvlees in dunne plakjes. Maak de biet schoon en rasp fijn. Doe alle groenten en fruit samen in een grote kom.

2. Hak de peterselie fijn en meng in een kommetje met de appelazijn, het citroensap en kaneelpoeder. Schenk de dressing over het groentemengsel en hussel met je handen door elkaar. Voeg eventueel nog wat extra walnoten toe.

Credits recepten: Rens Kroes; Fotografie: Mitchell van Voorbergen.
 

Voor 2 personen

  • 400 g rodekool 
  • 2 grote appels 
  • 100 g rauwe bieten 
  • ½ bosje peterselie 
  • 1 el appelazijn (zie tip) 
  • sap van ½ citroen 
  • 1 tl kaneelpoeder 
  • handje walnoten, optioneel


Tip Appelazijn is niet alleen een smaakvol ingrediënt in een dressing, het is ook een wondermiddel voor je lichaam. Het ontgift je darmen, draagt bij aan een goede weerstand, remt je hongergevoel en is goed voor je huid.

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief