Deze frisse soep maak je met waterkers en bleekselderij. De aardappel en knoflook geven een romige smaak aan het geheel. Serveer met ricottatoast.
1. Breng 350 ml water aan de kook. Voeg de waterkers toe, en laat 3 min. koken. Spoel met koud water af, laat uitlekken en zet apart.
2. Verhit de olie en boter en fruit de ui, bleekselderij en knoflook zacht in 8 min. Voeg de aardappel, melk en bouillon toe en laat 15 min. koken, tot de aardappel zacht is.
3. Rooster de sneetjes stokbrood aan beide kanten en wrijf ze in met knoflook.
4. Meng de ricotta en parmezaan, verdeel over de toast en zet apart.
5. Doe de waterkers in de soep en maal glad. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en serveer met waterkers en ricottatoast.
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
4 personen
• 350 g waterkers, plus extra
• 2 el olijfolie
• 25 g boter
• 1 grote ui, fijn gesnipperd
• 1 stengel bleekselderij, dun gesneden
• 1 teen knoflook, in plakjes
• 1 middelgrote kruimige aardappel, in blokjes
• 450 ml melk
• 250 ml kippenbouillon
ricottatoast
• ½ stokbrood, in sneetjes
• 1 teen knoflook, gekneusd
• 125 g ricotta
• 25 g geraspte parmezaan
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.