Waterkerssoep met ricottatoast

Waterkerssoep met ricottatoast

Bereiding

Deze frisse soep maak je met waterkers en bleekselderij. De aardappel en knoflook geven een romige smaak aan het geheel. Serveer met ricottatoast.

1. Breng 350 ml water aan de kook. Voeg de waterkers toe, en laat 3 min. koken. Spoel met koud water af, laat uitlekken en zet apart.

2. Verhit de olie en boter en fruit de ui, bleekselderij en knoflook zacht in 8 min. Voeg de aardappel, melk en bouillon toe en laat 15 min. koken, tot de aardappel zacht is.

3. Rooster de sneetjes stokbrood aan beide kanten en wrijf ze in met knoflook.

4. Meng de ricotta en parmezaan, verdeel over de toast en zet apart.

5. Doe de waterkers in de soep en maal glad. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en serveer met waterkers en ricottatoast.

Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!

4 personen
• 350 g waterkers, plus extra
• 2 el olijfolie
• 25 g boter
• 1 grote ui, fijn gesnipperd
• 1 stengel bleekselderij, dun gesneden
• 1 teen knoflook, in plakjes
• 1 middelgrote kruimige aardappel, in blokjes
• 450 ml melk
• 250 ml kippenbouillon

ricottatoast
• ½ stokbrood, in sneetjes
• 1 teen knoflook, gekneusd
• 125 g ricotta
• 25 g geraspte parmezaan


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Blijf gratis op de hoogte