Deze waterkerssalade is lekker vullend door de aardappels, bacon, tomaat en ei. Een perfecte smaakcombi!
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de aardappels 15 min. Kook de eieren de laatste 5 min. mee. Giet de aardappels af, doe ze terug in de pan, en laat de eieren schrikken in koud water. Laat ze afkoelen, pel en snijd ze in vieren.
2. Meng 3 eetlepels olie met het mosterdpoeder, de bieslook, citroenrasp en het sap. Giet de helft over de aardappels.
3. Druppel de azijn en de overige olie over de tomaten en rooster ze 15 min.
4. Bak de bacon knapperig en hak in stukjes.
5. Verdeel de waterkers over een schaal. Voeg de aardappels, bacon, tomaten en eieren toe, en schep de overgebleven dressing erdoor.
2 personen
• 400 g aardappels, gehalveerd
• 2 eieren
• 1 tl mosterdpoeder
• 1 el gehakt bieslook
• sap en rasp van 1 citroen
• 200 g kerstomaatjes, gehalveerd
• 2 el balsamicoazijn
• 4 el olijfolie
• 6 plakken bacon
• 100 g waterkers
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.