Dit romige ijs smaakt verfrissend aardeachtig – lekker met een vruchtencrumble!
1 Breng een grote pan water aan de kook en blancheer de waterkers 1 minuut. Laat schrikken in een kom ijskoud water. Laat uitlekken en houd apart.
2 Verhit de slagroom in een andere pan, tot net tegen de kook aan. Klop de eieren en suiker tot een lichtgekleurd mengsel en schenk de hete room er geleidelijk bij; blijf kloppen tot je een custard hebt. Schenk die in de pan en verhit de saus 5 minuten op middelhoog vuur; blijf roeren tot-ie iets indikt. Neem van het vuur.
3 Knijp overtollig water uit de waterkers en voeg aan de custardsaus toe, samen met de extra 150 gram blaadjes. Pureer dit alles en giet het mengsel door een zeef; voeg 2 eetlepels van de waterkers uit de zeef toe aan de gezeefde custard.
4 Verwerk het mengsel tot ijs in een ijsmachine. Doe het over in een diepvriesbak en bewaar het tot gebruik in de vriezer.
Per portie 103,8 kcal, 8,2 g vet (5,1 g verzadigd), 2 g eiwit, 5,9 g koolhydraten, 5,9 g suikers
• 600 g waterkers, harde steeltjes verwijderd, plus 150 g blaadjes
• 600 ml slagroom
• 2 grote eieren, plus 3 eidooiers
• 150 g fijne kristalsuiker
• blaadjes van 4 takjes munt, fijngehakt
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.