1 Breng een grote pan water aan de kook met een snuf zout. Was intussen de aardappels en halveer grote exemplaren. Doe ze in de pan en kook ze in 12-15 minuten gaar.
2 Snijd intussen de chorizo in stukjes en doe ze in een koude pan op matig vuur. Bak ze tot het vet vrijkomt en de stukjes knapperig zijn. Schep de chorizo in een grote kom en veeg de pan schoon. Doe de lente-ui en peterselie bij de chorizo. Giet de gare aardappelen af in een vergiet, laat ze droog stomen en doe ze ook bij de chorizo. Knijp er 1 citroen boven uit en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper en schep om.
3 Plaats de pan op matig tot hoog vuur. Bestrooi de vis met zout en peper en leg hem met het vel omlaag in de hete pan. Bak hem 8 minuten op één kant, keer om en bak nog 2 minuten. Serveer met de overgebleven citroen, in partjes, en de aardappelsalade.
Per portie 766 kcal, 51,8 g vet (12,9 g verzadigd), 49,1 g eiwit, 25,9 g koolh., 2,3 g suikers
4 personen
• 600 g nieuwe aardappels
• 200 g chorizo
• 1 bos lente-uitjes, in dunne ringetjes
• 1 bos gladde peterselie, blaadjes afgehaald en gehakt
• 2 citroenen
• extra vergine olijfolie
• 4 makreelfilets