Wafel met gerookte zalm & roomkaas

Wafel met gerookte zalm & roomkaas

Bereiding

Gerookte zalm en roomkaas: een gouden duo. Maak van jouw brunch een feestje en combineer met wafels, bieslook en citroen. Smullen! 

1 Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een grote kom. Klop geleidelijk het ei erdoor en voeg dan langzaam de melk toe; blijf daarbij goed kloppen om een zo glad mogelijk beslag te krijgen.

2 Maak je zoete wafels, voeg dan de geraspte sinaasappelschil en wat drupjes vanille-extract toe.

3 Zet je wafelijzer aan. Schep het beslag erin en doe het dicht; volg de instructies die bij het wafelijzer horen.

4 Serveer de wafels met gerookte zalm, roomkaas, bieslook en citroen.
 

Voor 6 wafels

• 150 g zelfrijzend bakmeel

• 1 tl bakpoeder

• 1 tl suiker

• 1 ei

• 240 ml halfvolle melk

• geraspte schil van 1 sinaasappel (optioneel)

• vanille-extract (optioneel)

• gerookte zalm voor 6 personen

• roomkaas

• wat takjes bieslook, fijngesneden

• 1 citroen, in partjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!